• Lily Seyfi
  Default-user-profile

  Min resa började när jag klev in i balettsalen vid 4års ålder, jag trivdes som fisken i havet! Dansen var mitt liv och som sjuttonåring började jag undervisa elever. Det var med största glädje jag undervisade barn och vuxna i alla åldrar, att se människor ta fram sin verkliga potential är en ynnest.

  Yoga och pilates fungerade först som komplement till min dansträning men kom att bli betydande för min hälsa. Skador och obalanser i kroppen läkte och kroppsmedvetenheten togs till en helt ny nivå.
  När jag sedan startade min verksamhet som massageterapeut höll jag kurser i bl.a. pilates och yoga då det fanns en efterfråga på ändamålsenlig träning. Med tiden, och två barn senare, har pilates hjälpt mig bygga upp kroppen inifrån på ett hållbart sätt, det är ett hårt jobb men tekniken i pilates gör träningen både säker och effektiv.

  Jag ville fördjupa mina kunskaper i pilates och utbildade mig därför på Stockholm Pilates Center i maj 2019. På mina klasser jobbar vi efter våra individuella förutsättningar, fysiskt hårt och fokuserat men framför allt har vi väldigt roligt!

 • Shay Peretz
  Default-user-profile
  Born in Israel and raised In Argentina, arriving to Stockholm in 2012 from Venice California. 
  Shay has been in his practice for over 20 years. With teachers and influences Ranging From Forrest Yoga, 
  Vinyasa Flow and Bhakti Yoga and influence and teachers across studios in the USA and Los Angeles. 
  Shay's practice and style of teaching is rooted and has evolved from a prolonged residency 
  at Green Gulch Zen Center - a Suzuki Roshi, Soto based Zen Monastery in the San Francisco Bay Area  
  and his experience has a mountain guide in the Sierra Nevada Mountain range in California. 
  The want to serve and share these influences of Nature, climbing, Zen and a respect for the light in all, 
  has brought Shay to Stockholm where he teaches weekly session at nomerous studios in the 
  city - Urban Om, Yogayama, Yogashakti, Atmajyogi- as well as being a guest presenter at  Scandinavian 
  Yoga festivals including Yoga games and Prana Festival.
 • Åsa Engström
  Default-user-profile

  Jag en bakgrund av rörelse, som barn ägnade jag många timmar i simbassängen, det ersattes av gympa och löpning. När spinning kom till gymmet jag tränade på föll jag direkt och några år senare utbildade jag mig till spinninginstruktör. 

   

  Yogan kom till mig för några år sedan när jag som nybliven 2-barns mor sökte någonting nytt för kroppen. Jag testade Bikram och föll direkt, sedan dess är yogan en naturlig del av min vardag. Till en början älskade jag det fysiska, det själsliga och meditativa växer sig dock starkare för varje dag. För mig är yogan en otroligt viktig del av livet, det prestigelösa, lugna, utmanande, balanserande och läkande. 

   

  Den yoga jag utövar och lär ut är flödande, lugn och med fokus på balansen mellan styrka o rörlighet. När vi möts i en yin-klass kan du förvänta dig ett tydligt fokus på meridianer, att vi håller positionerna mellan 2 och 7 minuter, att det är grundande och välgörande för kropp och själ. När man håller en position under en sån lång tid hinner mycket hända och det ger dig möjligheten att känna, landa och vara med dig själv utan måsten.

 • Kathleen Anderson de Miranda
  Default-user-profile

  Kathleen Anderson de Miranda began her yoga journey in the Iyengar tradition in 2001. This first yoga experience with Iyengar Yoga was transformative: It relieved chronic pain, created a sensation of strength where there had been weakness, and calmed her nervous system. Kathleen has practiced yoga ever since. She teaches to share the same healing benefits, especially to those who are stressed, burned out or looking for a holistic approach to health. 

  For Kathleen, yoga is the path of awareness, wholeness and presence. Through pranayama, meditation and asana practice, you are invited to transform and grow; to be curious and open, connected with yourself physically, mentally emotionally and spiritually. You will become more aware of your ever-evolving strengths, limitations and opportunities for growth—on the mat and in your life.

  Upon moving to from Chicago Kathleen studied with Ulrika Rätz in Uppsala, and in 2013 completed her Teacher Training in Hatha Yoga. Kathleen has nearly 700 hours of teacher training, most recently with Ratheesh Mani, Caroline Westling and Chuck Miller. 

  Kathleen is also a certified Somatics Coach and has completed the first level of Hanna Somatics clinical training with the Living Somatics Insititute. She holds a Blue Belt in the Nia Technique and is also certified in Nia Moving to Heal and Developmental Anatomy. 

 • Nicklas Johansson
  Default-user-profile
  Jag tror att yogan hittade mig. Jag provade olika typer av yoga när jag bodde i Australien, bland annat bikramyoga. När jag kom tillbaka till Stockholm hittade bikramyogan mig igen. Jag visste att det här var mitt kall och att jag ville ägna resten av mitt liv åt yoga. Jag utbildade mig till yogalärare 2010 och i november 2011 öppnade min fru och jag Hot Yoga Uppsala. Jag tror att alla elever har en stor potential; man måste bara vara villig att prova. Kroppen är otrolig och jag har sett många förvandlingar. Under mina klasser kommer jag att leda dig till nästa steg, även om du inte tror att du kan komma dit. Du kommer att förvåna dig själv – det gör vi alla.
 • Linnea Ahlgren (eng)
  Default-user-profile

  Linnea has been fortunate to call many places in the world “home,” and throughout her travels came across yoga and mediation as a way of dealing with anxiety. Upon realising that the most fundamental relationship, which governs all others, is the one we have with ourselves, she abandoned a promising career track in international relations to remind people to breathe and to feel. In love with languages, she is fascinated by how yoga has become a unifying means of communication in the search of truth and connection.

   

  She practices and teaches yoga because, at this moment in time, it is the best way that she knows how to contribute to a collective awakening - an awakening to who we truly are to ourselves, to each other and to the planet. She promises to do her best not to waste this precious human existence… She also speaks four languages fluently, is known to eat large quantities of vegan pancakes, dreams of opening an animal shelter, and is truly a nerd/jedi at heart. 

 • Lizette Pompa (eng)
  Default-user-profile

  Vinyasa yoga - Bikram yoga Jag började med bikramyoga i Madrid 2009. Redan efter ett par klasser visste jag att jag själv ville börja undervisa och bli yogalärare ; jag hade aldrig förut upplevt det jag kände efter några dagars yoga. Det kändes äntligen som om jag ”hörde hemma” någonstans, som om jag på något sätt blivit hel. Jag hängav mig åt yoga och utexaminerades som yogalärare våren 2010. Efter min examination undervisade jag i Madrid, Mexiko och Stockholm, innan min man och jag till slut bestämde oss för att flytta till Uppsala och öppna en yogastudio. För mig är yoga livet självt. Yogan hjälper mig att ta fram mina bästa sidor; det är känslan av att knyta an till sitt inre genom fysisk aktivitet. Jag älskar allt med yoga – jag träffade min man genom yogan och våra döttrar springer omkring i yogarummet hela tiden. Jag utövar vinyasa- , bikram-, yin- och ashtangayoga. Jag tycker det är viktigt att låta eleverna själva finna sina styrkor och begränsningar i yogan utan fördomar. Följ Lizette på instagram @lizette_pompa

 • Anna Imbia
  Default-user-profile
  Bikram och Barnyoga Började utforska yogans värld för ungefär 10 år sedan. Prövade Bikramyoga för första gången sommaren 2014 och blev fast från dag ett. Kändes som jag äntligen hittat hem. Jag har ett förflutet inom dans, balett och mycket känns för mig så likt, det strikta, korrekta och meditativa sättet en övning skall genomföras på. Yoga för mig är att hela tiden sträva efter balans i kropp, själ och sinne. De 26 övningar i Bikramyogan är de bästa redskapen för det. En pågående strävan som aldrig tar slut. Yoga gör mig lycklig, skapar balans och lär mig att leva i nuet med ett öppet hjärta. Sommaren 2015 gjorde jag min TT i Madrid. En utbildning som förändrade och stärkte mig. Det finns nog inget bättre och roligare än att få förmedla det man själv älskar till andra. Energin jag får tillbaka av alla elever är ovärderlig. Följ Anna på instagram @anna_imbia
 • Catalina Palma
  Default-user-profile
  Fierce Grace Yoga och bikramyoga Min första bikramklass var i augusti 2012. Det var en fantastiskt känsla efteråt. Jag ville testa något nytt, hade länge tränat på gym och hade ett fysiskt krävande jobb. Yoga i värme var precis det min kropp behövde, då jag jobbade i en kylig miljö där mina leder tog en del skada. Med tiden hittade jag det meditativa i min träning, det grävde fram min inre styrka och jag lärde mig leva i nuet. Plötsligt kändes inte mitt jobb lika tungt längre och jag började även leverera mera. Min chef frågade vad som hände med mig, jag sa att jag har börjat med Bikramyoga. Så småningom introducerades Fierce Grace i studion där jag tränade. Jag kände att det passade mig perfekt, kombinationen av bikramövningar tillsammans med styrke- och yinövningar till musik. Att skapa styrka i kroppen till en dynamiskt träning var en helt fantastiskt upplevelse. I september 2015 åkte jag till London för FG teacher training och utbildade mig till yogalärare. Vi avslutade utbildningen med 2 veckor i Toscana. Jag trodde aldrig att jag skulle uppleva något så vackert som Toscana. Yoga ute i naturen varje morgon var en magiskt känsla. Utbildningen förändrade mitt liv på många sätt till det bättre. Jag älskar att förmedla vidare det jag själv gillar och framförallt, erbjuda god hälsa genom yogan. Det glädjer mig så otroligt mycket att många väljer en god sund hälsa genom Yogan.
 • Jennifer De Jonge (eng)
  Default-user-profile
  Vinyasa yoga I tried Hot Yoga Uppsala and was hooked from the beginning. I felt at home and myself in the studio and soon became addicted. I realized that I needed more and that I enjoyed the energy of the people in the practice room. I decided to take the Hatha/Vinyasa Yoga teacher training from the “5 Elements international school of Yoga and Movement” to deepen my practice and to share my love for Yoga. Yoga for me means balance in my life and in myself. It is not only a practice it is becoming my life. I am an inversion addict and a huge fan of arm balances. I like to help other people to see the world upside-down and to give them the strength and empowering feeling of Yoga. In the end Yoga is the union of body, mind and soul. I like to adapt my classes to the needs and wishes of my students. From me you can expect a balanced Yoga class with Pranayama breathing exercise. Next to Yoga I have a huge passion for Acroyoga (a mix of partner-yoga and acrobatics), Thai-massage and Therapeutic-flying. I took several workshops and am on my way to become an Acroyoga teacher.
 • Maria Woglinde
  Default-user-profile
  Yin Yoga Har praktiserat yoga i olika former och perioder sen mitten av 90-talet men de senaste åren övervägande Bikramyoga och Yin Yoga. Hon inspireras av den utvecklande energin, den medvetna kroppsuppfattningen och självkännedomen som kan upplevas inom yogan. Maria håller som yogalärare i lugna medvetna klasser i Yin Yoga, anpassade till alla nivåer och kroppar, med starkt fokus på avslappning, medveten andning, medvetna rörelser, förbättrad rörlighet och ökad hälsa. Maria är elev till Magdalena Mecweld (”Vila dig i form”), och kombinerar sina studier i Yin Yoga med studier i mindfulness och kinesisk medicin. Maria kombinerar också sin undervisning i Yin Yoga som instruktör i argentinsk tango samt medveten andning och är övertygad om att undervisa och utöva i en kombination i olika former av yin- och yangaktiviteter bidrar till den viktiga balansen och harmonin i livet. ”För mig är yoga så mycket mer än de fysiska vi gör på mattan. Yogan både stärker och öppnar upp kroppen och sinnet, samtidigt som du ges möjligheten att lära känna dig själv och utvecklas på djupet. Det är den erfarenheten som jag förmedla i mina klasser.” ~ Maria
 • Marita Jansson
  Default-user-profile
  Vinyasa flow – Yin yoga Jag har alltid haft ett behov av att röra mig och testa min kropp på olika sätt. Som barn och tonåring tränade och tävlade jag i gymnastik. Jag gillade aldrig att tävla utan det var träningen som lockade mig, testa gränser och utmana mig själv. Sedan tog dansen vid och jag utbilda mig till danspedagog på danshögskolan i Stockholm. Har undervisat i ca 20 år i jazz, show och barndans samt akrobatik. Drev under 90 talet en egen dansskola i Stockholm. Med en lite sargad och sliten kropp skaffade jag en ny karriär som djursjukvårdare på ett hästsjukhus. Efter några år utan träning skrek min kropp i protest. Då kom yogan till mig som en räddande ängel. Jag hittade ett nytt sätt att vårda min kropp och själ. Med yogan kunde jag stärka och smörja min kropp men också slicka mina sår i lugn och ro. Det finns alltid en längtan till yogamattan. Där kan jag få klarhet i vad som är viktigt för mig och fokusera på det. Ett naturligt steg var att utbilda mig till Yogalärare för att kunna dela med mig av det jag älskar. Jag vill få mina elever att hitta sina egna solar att skina med. Jag har 200 tim teacher training i Hot power vinyasa, Baron Baptist style. 150 tim Globalyoga plus personlig tränare yoga. I yogan är jag alltid en elev och lär mig hela tiden. Framför allt när jag undervisar. Följ Marita på instagram @maja_yoga
 • Sandra Leto
  Default-user-profile
  Rörelse och träning har alltid varit en del av mitt liv. Jag började dansa i tidig ungdom och i och med dansen kom jag i kontakt med yoga redan som tonåring (vilket var för ett bra tag sedan). Sedan dess har yogan alltid funnits där omkring och jag har övat den sporadiskt som ett komplement till den övriga dansträningen. De senaste åren har den dock smugit sig på mig mer och mer och jag noterade så småningom hur yogan började etablera sig i min kropp och själ och jag hungrade efter att få lära mig mer och utveckla min träning. År 2014 reste jag till Costa Rica och tillbringade sex månader i byn Santa Teresa vilket är något av ett yoga-mecka och ett paradis där för alla som vill leva den ”rena livsstilen”. Där tog jag en instruktörsutbildning i Vinyasa Yoga och levde livet som en riktig yogi bland de vilda djuren och växterna och övade yoga på stranden var dag. Direkt efter utbildningen började jag leda yogaklasser för turister på just det restort där utbildningen hållit hus och sedan tillbaka på hemmaplan har jag fortsatt leda klasser på olika träningsstudios i Uppsalaområdet. Det är superkul att få undervisa här på Hot Yoga Uppsala, det är någonting med studion som för mig tillbaka till Costa Rica där jag ändå måste säga att min yogaresa började på riktigt. Kanske är det värmen?, och då syftar jag inte enbart på att det bokstavligt är jättevarmt i yogasalen utan mer den värme man känner från alla som vistas i studion, från medlemmar till instruktörer, det är som alltid Good Vibes på Hot Yoga Uppsala, -precis som livet var levandes vid stranden.
 • Karolina Wretbring
  Default-user-profile
  Nyfiken på kropp och knopp och med en lust för rörelse testade jag yoga för första gången i slutet av 90-talet i Los Angeles. Föga imponerad släppte jag snabbt tanken på att yoga skulle vara något för mig och hittade istället till andra träningsformer. Många år senare började jag meditera och i den vevan stötte jag på yogan igen. Den här gången kändes det mer rätt. 2015 blev jag klar med min 200 TT och har sedan dess fördjupat mina kunskaper med flera påbyggnadsutbildningar. Idag undervisar jag i Hata, Yin, Restorative, Gravid och Rehabyoga. Oavsett klass, får andning och avslappning alltid stort utrymme. Jag jobbar med en rad olika andningstekniker och min favoritposition är Savasana. Min undervisning influeras av en holistisk syn på hälsa och klasserna innehåller ofta små tankenötter som utmanar till eftertanke. Följ mig på @happyfaceyoga